биография особисте життя відомих людей цікаві факти дні народження відомих людей письменники

Кен Кізі — один із засновників руху хіпі та автор роману «Над зозулиним гніздом»

Сейчас читают: 545
womo.ua

Кен Кізі — відомий американський письменник, діяч контркультури та один із засновників руху хіпі. Він написав культовий роман «Над зозулиним гніздом» і його вважають одним із тих, хто допоміг відкрити еру психоделічних наркотиків у 1960-х роках. Літературна кар’єра та психотропні препарати  Кізі увірвався на літературну сцену з романом «Над зозулиним гніздом» у 1962 році, який він написав на основі свого досвіду роботи у госпіталі для ветеранів.

У цей період він добровільно зголосився на випробування наркотику ЛСД. Читайте також: Михайло Павлик – критик марксизму та борець за жіночі права: цікаві факти з життя відомого українця Після написання свого другого роману «Інколи нестримно хочеться» він купив старий шкільний автобус, який отримав назву «Далі».

З Нілом Кессіді за кермом і ЛСД, Кізі з групою друзів, які називали себе «Веселі жартівники», вирушив через всю Америку на Всесвітню виставку в Нью-Йорку.

Минуло 28 років, перш ніж Кізі опублікував свій третій великий роман «Пісня моряка» у 1992 році, і пізніше він сказав, що втратив інтерес до роману як до форми мистецтва після того, як відкрив для себе магію автобуса.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA