місто Маріуполь Греція люди Нео місто Маріуполь Греція

Греція готова відбудувати зруйнований пологовий будинок у Маріуполі

Сейчас читают: 503
cosmo.com.ua

Маріуполь — найболючіша точка на карті України просто зараз. Російські окупанти тримають місто у блокаді, створюючи гуманітарну катастрофу, та нещадно атакують його з повітря.

Зокрема, 9 березня російські терористи нанесли артудар по маріупольскому пологовому будинку. Тоді внаслідок бомбардування постраждали 17 людей, троє загинули (серед них — одна дитина).

Пізніше стало відомо про смерть ще однієї вагітної жінки, яка постраждала після бомбардування, та її ненародженої дитини. Людські життя, на жаль, не здатен повернути ніхто, а ось відбудувати зруйнований пологовий будинок, за словами прем’єр-міністр Греції Кіріакоса Міцотакіса, готова його країна.

Він наголосив, що Маріуполь завжди мав тісні відносини з Грецією, адже місто є центром грецької меншини в Україні. Маріуполь був домівкою для понад 100 тисяч українців грецького походження. «Греція готова відбудувати пологовий будинок у Маріуполі, центрі грецької меншини в Україні, дорогому нашому серцю місті і символі варварства війни», — заявив Міцотакіс у Twitter.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA