Коронавирус здоровье уход за зубами

COVID-19: стоматолог розповів, чи ускладнюють хворі зуби перебіг коронавірусної хвороби

Сейчас читают: 656
hochu.ua

Науково доведено, що таке захворювання ротової порожнини як пародонтит — впливає на статус системних запалень, наприклад, захворювань серцево-судинної системи.

А ось те, що пародонтит може спонукати до розвитку більш важких форм коронавіруса, вчені виявили нещодавно. У зв'язку з чим рекомендують уважніше ставитися до здоров'я порожнини рота під час пандемії.Чи дійсно пародонтит може стати причиною ускладнень під час хвороби на COVID-19?

Нещодавно дослідники з Мюнхена виявили в аналізах хворих, госпіталізованих з діагнозом коронавірус, підвищені рівні інтерлейкіну-6 (IL-6) — це невеликі білки, які беруть участь у регулюванні протизапальних і прозапальних рецепторів в організмі.

При надлишку таких білків існує високий рівень ризику розвитку дихальної недостатності у хворого і його необхідності у штучній вентиляції.При цьому відомо, що якщо пацієнт не лікує хронічний пародонтит, то в його крові дуже часто підвищується рівень даного білку.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA