Україна здоровье Нео StandWithUkraine Україна

Буде кара: як документувати сексуальне насильство на війні

Сейчас читают: 144
vogue.ua

Від початку повномасштабного російського вторгнення станом на 20 березня 2022 року Генпрокуратура України зареєструвала 3236 військових злочинів.

Випадків сексуального насильства шокуюче багато, але мало хто знаходить в собі сили та можливість зафіксувати його в умовах воєнних дій.

Як зібрати докази та чому важливо документувати цей злочин, куди необхідно звертатись та як отримати юридичну і психологічну підтримку, – розповідають юристки ГО "Ла Страда-Укаїна" у партнерстві з Міністерством внутрішніх справ та Урядовою уповноваженою з ґендерної політики.

Сексуальні злочини в період воєнного часу – це не тільки згвалтування. До них також належать:102 – Національна поліція103 – Медична допомога116 123 або 0 800 500 335 – Національна гаряча лінія з попередження домашнього насильства, торгівлі людьми та ґендерної дискримінації @NHL116123 – Національна гаряча лінія з попередження домашнього насильства в Телеграм Ла Страда-Україна , [email protected] – громадська правозахисна організація Ла Страда Україна1.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA