люди Нео

Безпечний простір: як онлайн-групи підвищують кваліфікацію жінок у сфері технологій

Сейчас читают: 545
womo.ua

Відомо, що у сфері інформаційних технологій працює чи не вдвічі менше жінок, ніж чоловіків. Певний час вважалось, що це пов’язано з різним розподілом нервових процесів та імпульсів між лівою та правою півкулями головного мозку в жінок та чоловіків.

Але скоріш за все провина лежить на історичних чинниках та проблемах гендерної нерівності. Згідно зі статистичними даними, жінки в технологічному секторі менше заробляють, повільніше рухаються кар’єрними сходами та рідше досягають наукових висот.

Жіночі спільноти Така несправедливість обурює безліч людей в усьому світі. Деякі дієві жінки перейшли від думок до конкретних дій й створили онлайн-спільноти з допомоги жінкам у сфері технологій.

Такі онлайн-групи налічують десятки тисяч учасниць й підвищують технологічну кваліфікацію жінок, та це не єдина мета. Першочерговою є підтримка гендерних та расових меншин, створення вільного та доброзичливого середовища, допомога матерям, IT-спеціалісткам початківцям та всім, хто цього потребує.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA