Польша Нео Польша

52,8% працевлаштованих у Польщі українців вже опановують польську мову

Сейчас читают: 389
womo.ua

52,8% працевлаштованих у Польщі українців вже опановують польську мову, щоб згодом отримати там висококваліфіковану роботу. 35% респондентів планують навчання найближчим часом, у той час, як 12,2% стверджують, що для того, аби забезпечити себе гідним рівнем життя у Польщі, їм достатньо знань рідної мови.

Такі дані опублікував аналітичний центр міжнародного агентства з працевлаштування Gremi Personal, де опитали 1440 українських громадян. «Середня зарплата навіть на робітничих спеціальностях, які переважно займають українці у Польщі, становить 28 — 32 тис.

грн на місяць. Це приблизно у два рази більше, ніж в Україні. Разом із тим поляки готові запрошувати українців також на висококваліфіковані позиції, де ця позначка може значно зрости.

Головний бар’єр, що відділяє освічених українців від достойної роботи за межами України — це знання іноземних мов», — говорить директорка департаменту рекрутації  міжнародного агентства працевлаштування Gremi Personal Анна Джоболда.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA