Україна Польща Росія Угорщина Словаччина собака Эвакуация РФ Україна Польща Росія Угорщина Словаччина

Як виїхати з твариною за кордон: пояснення ДПСУ

Сейчас читают: 632
womo.ua

У Держприкордонслужбі розповіли, як виїхати з домашніми тваринами до Польщі, Словаччині та Угорщині, та надали поради, що взяти із собою.

Про це йдеться на сторінці відомства. Польща Правила переміщення домашніх тварин (коти, собаки) з документами: тварина ідентифікована за допомогою мікрочіпу; тварина вакцинована від сказу (щеплення діє) ; тварина має актуальний результат серологічного тесту для визначення антитіл до збудника сказу; тварина має дійсний паспорт Європейського зразка або сертифікат про стан здоров’я, видається ветеринарними установами Держпродспоживслужби.

Якщо одна або кілька з вищевказаних вимог не виконані (тварина не вакцинована, відсутні документи або мікрочип), власник тварини має два варіанти на перетин кордону з Польщею.

У ситуації, якщо подорожуючий може вказати адресу місця перебування тварини в Польщі (родині, друзі, готель) мають дотримуватися правила: мати заповнену декларацію (заявку) за зразком з офіційного сайту; інформація про місця перебування передається відповідному повітовому (районному) ветеринарному лікарю; Ветеринарний лікар здійснює такі заходи: ідентифікація тварини (чіпування в разі його відсутності); вакцинація проти сказу (якщо не має щеплення у тварини); дослідження для визначення титру антитіл до збудника сказу; після отримання результатів дослідження на тварину видаються документи, що підтверджують виконання зазначених вимог.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA