Нео

Як спекти хліб на дріжджах чи піту на воді вдома: технологи «Київхлібу» поділилися рецептами

Сейчас читают: 529
cosmo.com.ua

Технологи підприємства «Київхліб» поділилися рецептами хліба та піти, які можна спекти самостійно вдома. Якщо полиці у магазинах спорожніли і хліб взяти ніде, бери ці рецепти на озброєння!

Рецепт хліба в домашніх умовах від технологів «Київхлібу» Інгредієнти: 1 кг борошна (можна вс, можна частину замінити борошна гречаного, цільнозернового, рисового, житнього, яке є вдома, чи додати висівок 5-10%, якщо є) 3 ч.л.

солі 25 гр дріжджів пресованих (або сухих 1 пакетик) 3-4 ст. л. олії соняшникової 1-2 ст. л. цукру 550-600 мл теплої води Тісто гарно вимісити, до еластичного стану, щоб не липло до рук, та поставити в тепле місце на бродіння на 60-70 хв.

Виброджене тісто поділити на рівномірні шматки. З 1 кг борошна вийде 3 хлібини. Якщо є форми для випічки, то тістові шматочки дещо заокруглити та покласти у форми, а якщо немає — шматочки тіста покласти на деко для випікання і залишити на вистоювання на 50-70 хв в теплому місці, щоб тістові заготовки збільшилися в об`ємі ~ 2.5 рази.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA