розвиток успішна жінка читання вибір редакції

Як правильно українською: самий кращий чи найкращий

Сейчас читают: 499
womo.ua

Напевне, не раз ви чули або читали слово «самий» у словосполученні «самий кращий», «самий більший». Часто навіть у моїй стрічці ФБ на очі трапляється реклама з креативом: «Самі великі знижки!».

І якщо на цю помилку в усному мовленні звертають увагу тільки філологи (які можуть вас і не виправити), то писати так точно не можна, бо це калька з російської.

Коли вживається слово “самий” в українській мові Найперше, що маємо запам’ятати: займенник «самий» в українській мові вживається у таких випадках: у поєднанні зі вказівними займенниками: той самий, такий самий, цей самий; у поєднанні з іншими прийменниками з, від, до, на, перед, під, в, до, край, на, під, при, біля та підсилювальною часткою аж: з самого ранку, під самий Новий рік, до самої старості, аж до самого Києва.

Також допустиме вживання з іменниками, щоб підкреслити значущість чогось або когось: побувши до самого обіду; зустрів самого професора; ополудні, у саму спеку; у самі жнива, у гарячу пору.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA