биография особисте життя відомих людей українські письменники дні народження відомих людей вірш дня

Вірш дня: Дніпр — Левко Боровиковський

Сейчас читают: 364
womo.ua

Левко Боровиковський — український поет-романтик, етнограф, філолог, який народився 10 (22) лютого 1806 року в селі Мелюшки на Полтавщині у родині козака.

Протягом 1826–1830 років навчався на філософському факультеті Харківського університету, приєднався до групи поетів-романтиків.

1838–1855 викладав історію, російську словесність та латинську мову в гімназіях. Дебютував поемою-билиною «Пир Владимира Великого», опублікованою російською мовою в журналі «Вестник Европы» (1828). Читайте також: Вірш дня: І немає пояснень любові – дверей у коштовний камінь Один із зачинателів української романтичної течії, вніс у літературу нові сюжети, мотиви, теми.

Розквіт поетичної творчості припадає на 1830-ті – 40-ві роки. У цей період Боровиковський створив багато балад, пісень, віршів, дум та байок.

Об этом же в других изданиях
takprosto.cc
Брат доказывал мне, что суп едят лишь бедняки, кто ж знал, что именно куриный бульон сможет наладить наши отношения takprosto.cc /1 месяц назад
pavelrakov.com
Как поднять настроение девушке по переписке pavelrakov.com /1 месяц назад
lifehelper.one
Сегодня есть приложения и онлайн-сервисы для создания подробных планов помещений. В инструментах для дизайна интерьера можно подобрать цвет обоев, материал для пола и потолка. Также в них есть lifehelper.one /1 месяц назад
Показать ещё
Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA