люди характер темперамент

Відносність і сталість понять «норми» та «патології» психіки у роботі судового експерта.

Сейчас читают: 502
psy-practice.com

Судовий експерт може давати експертний висновок, який стосується питань індивідуально-особистісних особливостей, емоційного стану під час скоєння протиправних дій та їх вплив на підекспертного, що безпосередньо входять в компетенцію судового експерта.

Беручи до уваги його висновок та обставини справи, остаточне рішення стосовно деліктоздатності чи осудності підекспертного виносить суд.

Взагалі осудність - це нормальний стан психічно здорової людини. Існує презумпція психічного здоров'я: кожна особа вважається такою, яка не має психічного розладу, доки наявність такого розладу не буде встановлено на підставах і в порядку, передбачених законом.

Згідно з кримінально-процесуальним законодавством якщо виникає сумнів з приводу осудності, органи досудового розслідування чи суд призначають комплексну судово психолого-психіатричну експертизу.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA