Иран Іран місто Тегеран штраф жінки ґендерна рівність права жінок ґендерна нерівність Иран Іран місто Тегеран

Утиски в Ірані: жінкам заборонили користуватися транспортом без хіджабу

Сейчас читают: 833
womo.ua

В Ірані жінок, які відмовлятимуться носити хіджаб у громадських місцях, штрафуватимуть. Також іранським жінкам заборонено користуватися транспортом без хіджабу, у тому числі метро.

Про це пише The Guardian. Зазначається, що в метро Тегерана створять спеціальні групи стеження, які будуть контролювати, щоб жінки не користувалися транспортом без хіджабу. Читайте також: Права жінок і гендерна рівність у Північній Кореї: ООН представила звіт Читайте також: У Стамбулі поліція застосувала сльозогінний газ проти жінок: подробиці Правоохоронці Ірану додали, що встановлені камери допоможуть запобігти «опору закону про носіння хіджабу».

Оскільки такий опір «заплямував духовний імідж країни й поширив небезпеку». Читайте також: Іранських жінок каратимуть за порушення ісламського дрес-коду Опозиція нинішнього уряду відзначила деякий контраст у нещодавніх діях влади: уряд ідентифікуватиме жінок, які не носять хіджаб, за допомогою відеокамер, однак виявився нездатним ідентифікувати таким способом тих, хто труїть дівчат Ірану. Читайте також: Кожна шоста людина у світі страждає від безпліддя — дослідження ВООЗ Додамо, що багато іранських жінок не дотримуються правил носіння хіджаба на знак участі в протестах «Жінки, життя, свобода», які тривають із вересня.

Однак міністерство внутрішніх справ заявило, що в цьому питанні не буде поступок, оскільки хіджаб це «одна з цивілізаційних основ іранської нації» й «один із практичних принципів Ісламської Республіки». Читайте також: Ув’язнена росією українська журналістка Ірина Данилович не отримала обіцяне лікування: подробиці Верховний лідер Ірану Аятолла Алі Хаменеї пов’язує відмову носити хіджаб із впливом ворогів й іноземних шпигунів.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA