традиции Пасха праздник

Страсна п’ятниця: що не можна робити, обряди на Страсну п’ятницю

Сейчас читают: 309
liza.ua

Страсна п’ятниця – найскорботніший день передвеликоднього тижня, адже саме в п’ятницю Ісус Христос був підданий важким мукам і страчений.

Яких традицій слід дотримуватися в цей день, чого не можна робити в Страсну п’ятницю, щоб не знати бід цілий рік?Для тих, хто не в курсі: 2021 року Страсна п’ятниця випадає на 30 квітня.За традицією, християни вважають, що саме в цей день Ісус був розп’ятий на горі Голгофі.

Тому день спомину Страждань Спасителя по суті є жалобою для вірян — цим пояснюється велика кількість суворих заборон.Страсна або Велика п’ятниця завжди дуже шанували в народі.

Адже смерть Христа символізує заклання невинного агнця за гріхи всього людства — і вдячність Ісусу за його діяння не має міри.Безумовно, в цьому дні змішалися православні та язичницькі звичаї.На Русі, наприклад, було заведено проганяти з села нечисть — для цього хлопці та дівчата, озброївшись хто чим, пішими й на конях проїжджали село з кінця в кінець.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA