Нео

Російські окупанти вилучають та знищують українську літературу та підручники з історії на тимчасовано окупованих територіях

Сейчас читают: 604
cosmo.com.ua

За інформацією Головного управління розвідки Міністерства оборони України у бібліотеках на тимчасово окупованих територіях Луганської, Донецької, Чернігівської та Сумської областей почали вилучатиукраїнську історичну та художню літературу, яка не співпадає з постулатами кремлівської пропаганди.

Для цього залучено російські підрозділи так званої «воєнної поліції». Наразі, окрім репресивних, вони виконують так звані «ідеологічні функції».

Як повідомляють в українській розвідці, найбільшу зацікавленість поліцаїв викликають книжки щодо історії українських Майданів, АТО/ООС, історії українських визвольних змагань.

До «екстремістської» літератури відносять шкільні підручники з історії України, наукову та популярну історичну літературу. Окупанти мають цілий перелік заборонених до згадування імен.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA