люди характер Нео

Раніше було краще! Про що говорить ностальгія?

Сейчас читают: 333
psy-practice.com

Кілька століть тому ностальгію медицина сприймала виключно як хворобу пов'язану із тугою солдат за власним домом. На неї списували симптоми серцевої аритмії, зміну кров'яного тиску і нудоту.

Причому першочергово ностальгія як захворювання описувалась у солдатів, які перебували у воєнних походах далеко від власного дому та через хворобливі симптоми не могли продовжувати бойові дії.Медицина йшла вперед, психологія також починала свій активний розвиток, в результаті чого вчені прийшли до висновку, що ностальгія не була причиною хворобливих симптомів у людей.

Ба більше, вона тільки іноді супроводжувала такі симптоми, викликані іншими хворобами і сама ностальгія, як явище, проявлялася не тільки в солдат, а й в інших людей.З часом до терміну ностальгія стали відносити не тільки тугу за рідним домом чи країною, а й загалом переживання, пов'язані зі спогадами про минуле конкретної людини.Тут ми наближаємось до дуже важливого аспекту поведінки людини, яка переживає ностальгію.

Людина відчуває тугу не за об'єктивними чинниками минулого (краща зарплата, стабільна економіка, смачне морозиво), а за власними переживаннями, пов'язаними із цими моментами.Для того, щоб сформувати своє переживання стосовно якогось моменту минулого зовсім не обов'язково його проживати насправді.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA