Євросоюз Чехія правила кордон новини світу подорожі 2024 Євросоюз Чехія

Платний безвіз: у Європі прийняли нові правила перетину кордону з 2024 року

Сейчас читают: 707
womo.ua

В’їзд до країн Європейського Союзу за безвізом стане платним із 2024 року. Про це йдеться на сайті Європейського Союзу. Зазначається, що з цього часу почне працювати Європейська система інформації та авторизації подорожей (ETIAS).

Цей дозвіл повинні мати громадяни 60 «безвізових» країн, зокрема й українці, які хочуть в’їхати до 30 країн зі списку. Читайте також: В Україні ввели візовий режим з росією: як це працюватиме ETIAS: Що це таке? Дозвіл прив’язаний до паспорта мандрівника й чинний до трьох років або до закінчення терміну дії паспорта.

Якщо мандрівник отримує новий паспорт, то йому потрібен і новий дозвіл на подорож ETIAS. Дозвіл діє на короткотермінове перебування – на термін до 90 днів протягом будь-якого 180-денного періоду.

Утім, він не гарантує дозвіл на в’їзд: охочих в’їхати додатково перевірятимуть на кордоні. Щоб отримати ETIAS, потрібно подати заявку за допомогою сайту чи застосунку ETIAS.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA