Дмитро Лубінець допомога біженці українські біженці Дмитро Лубінець

Пенсії та грошова допомога за кордоном: як українцям отримати гроші

Сейчас читают: 752
womo.ua

Відтепер українські громадяни, які отримали тимчасовий захист або статус біженця, можуть отримувати пенсійні виплати та грошову допомогу безпосередньо в країні перебування.

Про це повідомив у Телеграмі уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець. Як зазначив омбудсмен, постановою уряду № 328 передбачена можливість отримувати пенсійні виплати міжнародними переказами через Укрпошту, за умови наявності в неї технічної можливості.

Особливо це актуально для пенсіонерів, які не мають поточних рахунків, відкритих в українських банках. Читайте також: За скільки окупається вища освіта в Україні, — дослідження Крім того, передбачено, що заяву про виплату пенсії або грошової допомоги може приймати орган Пенсійного фонду України або орган соцзахисту населення через установи уповноваженого банку, зокрема в електронній формі з використанням електронного підпису, що базується на кваліфікованому сертифікаті електронного підпису, одержувача та уповноваженого працівника банку. Читайте також: Міноборони проти закону про реєстровані партнерства: подробиці Таким чином, для українських громадян, які отримали тимчасовий захист в інших країнах або статус біженця, спростили механізм отримання пенсійних виплат та грошової допомоги без виїзду на територію України.

Ухвалені зміни сприятимуть реалізації права громадян України на державне пенсійне забезпечення та грошову допомогу. Читайте також: В Україні зросла кількість дітей, вбитих російськими терористами Пенсіонерів, що виїхали тимчасово за кордон, з’явилася можливість: отримувати пенсійні виплати за кордоном шляхом міжнародного переказу через Укрпошту, за умови наявності в неї технічної можливості.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA