книги Нео

Одним подихом: найкращі дитячі книжки українською

Сейчас читают: 607
vogue.ua

2 квітня — Міжнародний день дитячої книги. Долучаємося добіркою прекрасних творів українських авторів, які треба читати просто тут і зараз: ці книги змалечку вчать стійкості і гартують дух.

Історична трилогія про козаків з ілюстраціями Максима Паленка відзначена Шевченківською премією 2012 року. Перша книга «Джури козака Швайки» з’явилася у 2007-му, за два роки вийшли «Джури-характерники», за ними — «Джури і козацький човен».

А з романом «Джури і Кудлатик», дія якого відбувається і в ХХІ ст. , серія перетворилася на тетралогію. Зі слів автора, останній роман — про те, чи можна зараз «стати таким хоробрим, як козаки-характерники.

Вони такі ж, як і ми. Їм було важко, і нам важко». Завдяки захопливому сюжету — неймовірним пригодам козаків і їхніх чотирилапих помічників — книги читаються одним подихом і заслужено увійшли до сучасної шкільної програми.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA