Ангела Меркель Феминизм Ангела Меркель

Навіть «не феміністки» підтримують ідею про рівні права: як в Україні ставляться до фемінізму та феміністок

Сейчас читают: 523
womo.ua

В Україні приблизно 70-80% населення сприймають інформацію з телевізора. Інформаційне поле серйозно впливає на уявлення людей, що таке фемінізм, а значить — і на їхню ідентифікацію.

Центр прав людини ZMINA з 9 по 24 серпня 2021 року спитав через онлайн-опитування 725 респондентів (64,8 % — жінки, 35,2% — чоловіки) про те,   що вони думають про сучасний фемінізм та феміністок.

Виявилось, що більше 60% не вважають себе феміністами чи феміністками. При цьому їхні відповіді на більшість запитань такі ж, як і у членів феміністичного руху. Багато людей не ідентифікують себе як феміністів/феміністок через упередження Це, зокрема, стосується питання підтримки ідеї про рівні права та можливості жінок та чоловіків.

Частка тих, хто підтримує цю ідею серед феміністів/феміністок — 95%. Водночас ця ідея знайшла підтримку й у переважної більшості респондентів (62,6%), які не вважають себе фемініст(к)ами. «Тоді у нас виникло питання: справді нефеміністи/ки вважають себе такими чи це їхнє власне

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA