церковные праздники Медовый Спас поздравления в стихах листівки

Медовий Спас — привітання, листівки, смс з Маковієм

Сейчас читают: 667
liza.ua

Світле свято Медовий Спас або Маковія в 2020 році ми відзначаємо 14 серпня. Привітаємо близьких теплими словами, душевними віршами і красивими листівками з Медовим Спасом!Маковея, Спас на воді, Спасівки або Спаси — народна назва християнських свят серпня, коли відзначаються три Спаса і Обжинки.

Вважається, що назви дано на честь Ісуса Христа-Спасителя.Перший Спас називають Медовим, тому що стільники у вуликах до цього часу зазвичай наповнені вщерть, і пасічники приступають до викачування меду.У день Медового Спаса віруючі вшановують Винесення древ Хреста Господнього.

У церквах проходить урочиста служба, здійснюється обряд малого водосвяття. Святиться також мед нового збору та благословляється його вживання в їжу.У селах за традицією святять колодязі, купають худобу.

Прийнято в цей день зробити обмивання в річці або водоймі – «змити Спасовою водою гріхи» і завершити купальний сезон.Свято Медового Спаса припадає на перший день Успенського посту, тому на столі повинно бути пісне

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA