Нео

Кураторка The Naked Room – про те, як вдалося вивезти з України інсталяцію для Венеційської бієнале

Сейчас читают: 215
vogue.ua

Сьомий день в Україні триває війна. Від російської агресіі в Украіні сьогодні потерпає не тільки армія та цивільне населення, але й пам'ятники архітектури – так, декілька днів тому під Києвом згорів музей з роботами мисткині Маріі Примаченко, але самі картини вдалося зберегти.

Також вдалося вивести з Україні і проєкт художника Павла Макова. який представить Україну цьогоріч на бієнале у Венеціі. Нагадаємо, у Венеціі Маков покаже роботу "Фонтан виснаження.

Висока вода": це інсталяція зі вмонтованих в стіну мідних воронок, які будуть функціонувати як фонтан. Одна з кураторок проекта, співзасновниця галереї The Naked Room Марія Ланько розповіла vogue.

ua, як ій вдалося вивезти з Києва сам фонтан, та про плани його реалізаціі у Венеціі найближчим часом:"Коли щойно з‘явилась реальна загроза атаки Росії на Україну (місяці півтора тому), ми з командою The Naked Room почали жартувати, що «до початку війни» принаймні мусимо встигнути виготовити бронзові воронки для Фонтану.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA