Нео

​​Кіберполіція попереджає про атаки, спрямовані на отримання доступу до облікових записів українців у Telegram

Сейчас читают: 753
cosmo.com.ua

​​Кіберполіція попереджає про атаки, спрямовані на отримання доступу до облікових записів українців у Telegram. Так, за інформацією захисників кіберпростору, зловмисники розповсюджували повідомлення з посиланнями на начебто вебсайт Telegram для отримання несанкціонованого доступу до облікових записів, в тому числі з можливістю перехоплення одноразового коду з SMS.

Фахівці Департаменту кіберполіції та Урядової команди реагування на комп’ютерні надзвичайні події України CERT-UA дослідили цільові атаки на громадян України.

У результаті подібних атак зловмисники викрадають дані сесії, перелік контактів та історії листування. Українські кіберфахівці заблокували хостинг, з якого велися атаки, однак зловмисники «переїжджають» на хостинги рф.​​Кіберполіція закликає українців бути пильними та у жодному разі не переходити за підозрілими посиланнями.

Також варто встановити додатковий пароль для двоетапної автентифікації в Telegram (разом із кодом, що надходить SMS). Додатково необхідно у налаштуваннях Телеграму завершити усі сеанси, крім поточного. У разі отримання подібних повідомлень просять терміново інформувати суб`єкти забезпечення кібербезпеки України..

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA