Яке сьогодні свято заборона свято Яблучний Спас

Чому на Яблучний Спас 19 серпня не можна одружуватися: головні заборони цього дня

Сейчас читают: 105
hochu.ua

У суботу, 19 серпня 2023 року, віряни відзначають велике церковне свято Преображення Господнє. У народі цю дату називають Яблучний спас.

Що це за свято, що не можна робити цього дня, а також про головні його традиції розповідаємо в цьому матеріалі на HOCHU.ua!Повна назва цього свята звучить так: Преображення Господа Бога і Спаса нашого Ісуса Христа.

Щорічно воно відзначається в одну й ту ж саму дату — 19 серпня. Це свято встановлено на згадку про особливий момент з Євангелія, коли троє апостолів уперше побачили Ісуса Христа у всій Його Божественній славі.У народі свято найчастіше відоме як Яблучний Спас.

Це пов'язано з тим, що цього дня у храмах освячують плоди нового врожаю, тож яблука стали особливим символом цього свята. Читати також Професійні та державні свята України в серпні 2023 року Читати також Місячний календар здоров'я та краси на серпень 2023: вдалі та небезпечні дні для догляду за собою Також дізнайтесь, у які дні серпня нас накриють сильні магнітні бурі.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA