Сша Кино Сша

4 документальних фільми про ядерне бомбардування Хіросіми і Нагасакі

Сейчас читают: 630
vogue.ua

Наприкінці Другої світової війни збройні сили США здійснили ядерні атаки на японські міста. 6 серпня 1945 року атомну бомбу «Малюк» скинули на Хіросіму, а 9 серпня бомбу «Товстун» — на Нагасакі.

Від ядерних ударів відразу загинули 70 тисяч мешканців Хіросіми та 60 тисяч мешканців Нагасакі. З серпня по грудень 1945 року загальна кількість тих, що померли від ран і хвороб, спричинених радіацією, склала близько пів мільйона осіб в обох містах.

В цьому матеріалі ми зібрали чотири документальні фільми, які розповідають про небезпеку ядерної зброї за допомогою наукових даних, особистих історій і міфів.

The Bomb — двогодинний документальний фільм телеканалу PBS 2015 року про найруйнівніший винахід в історії людства. У стрічці описується розвиток ядерної зброї від теоретичних наукових міркувань до її першого використання 6 серпня 1945 року та наслідків її застосування.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA