Jean Paul Gaultier Alexander Macqueen Thierry Mugler Raf Simons Alexander Mcqueen Chanel Jean Paul Gaultier Alexander Macqueen Thierry Mugler Raf Simons

10 важливих квір-моментів у модних шоу

Сейчас читают: 447
vogue.ua

Мода завжди була переплетена з квір-культурою та історією. Власне, цю індустрію сформували кілька поколінь дизайнерів, які належали до ЛГБТК-спільноти — від повоєнних геїв-кутюр’є, включно з Крістіаном Діором та Ів Сен-Лораном, до візіонерів, таких як Руді Гернрайх, Віллі Сміт, Рой Голстон та Стівен Берроуз.

Однак відкрито визнати ці взаємини стало можливим лише в останні десятиліття. В цьому матеріалі Vogue згадує кілька найпам’ятніших квір-моментів у модних шоу.

Кемп-естетика Thierry Mugler знову опинилася на піку популярності після смерті дизайнера у віці 73 років у січні 2022 року. Любов Тьєррі Мюглера до видовищ і перебільшеної жіночності тепер читається як квір — його дизайнам були притаманні певна грайливість і жага провокацій.

До свого весняно-літнього шоу 1992 року в готелі Century Plaza в Лос-Анджелесі Мюглер залучив дрег-художника Джона Епперсона, стиль якого побудований на естетиках старого Голлівуду та високої моди.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA