Пропаганда війна Росії проти України Телебачення російська пропаганда

З 2022 року не було жодного дня без обговорення ядерної зброї на російському телебаченні — аналітика War of Words

Сейчас читают: 843
womo.ua

Проєкт War of Words, інструмент штучного інтелекту, який спеціалізується на обробці та аналізі відео і аудіо з російських пропагандистських джерел, представив результати аналізу за період з січня 2022 року по серпень 2024 року.

В рамках моніторингу було створено індекс частоти згадування ядерної зброї — Empty Nuclear Threats Index, який дозволяє оцінити інтенсивність використання цієї теми у російському медіапросторі. Зміна динаміки ядерних наративів Як видно на першій діаграмі, з січня 2022 року по серпень 2024 року інтенсивність обговорення ядерної тематики на російському телебаченні коливалася, із помітними піками восени 2022 року та на початку 2023 року.

Найбільший сплеск був зафіксований у жовтні 2022 року, коли кількість згадувань досягла майже 2800 випадків за місяць. Ескалація риторики про можливе застосування ядерної зброї може бути пов’язана з реагуванням на міжнародні санкції та деокупацією значної частини захоплених територій у цей період. Читайте також: Коли переводити годинник на зимовий час у 2024 році Після сплеску у жовтні 2022 року спостерігається зменшення кількості згадувань, проте від початку 2024 року тема знову набирає обертів.

Така динаміка вказує на те, що тема ядерної зброї постійно підтримується на порядку денному, особливо у критичні моменти загострення міжнародної напруги.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA