В Україні скасували квоти на працевлаштування людей з інвалідністю

Сейчас читают: 159
womo.ua

Верховна Рада України внесла зміни до законодавства про зайнятість. Вони стосуються, як безробітних, так і роботодавців. Одне з нововведень стосується відміни квот на працевлаштування людей з інвалідністю.

Відповідно – скасовуються і штрафи за недотримання цієї норми законодавства. Парламентарі зберегли пільги для роботодавців, які працевлаштують певні категорій громадян, що є вразливими на ринку праці.

Їм компенсують 50% фактичних витрат на оплату праці, але не більше розміру мінімальної зарплати ( 6700 грн). При цьому загальна тривалість виплати компенсації становить 6 місяців.

До переліку вразливих категорій додали: — особи, яким до настання права на пенсію за віком залишилося не більше 5 років; — люди з інвалідністю до настання пенсійного віку; —  учасники бойових дій та громадяни, які перебувають у статусі зареєстрованого безробітного понад 1 місяць.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA