церковные праздники Троица святая троица

Трійця — трави, які святять у церкві

Сейчас читают: 964
liza.ua

У день Святої Трійці, який у 2021 році випадає на 20 червня, заведено святити в церкві трави й букети з гілок берези або клена.

Як виник цей звичай, чим цілющі Троїцькі освячені трави і які рослини неодмінно повинні бути в букеті? Читай в нашій статті.У день Святої Трійці в православних храмах відбувається одна з найбільш урочистих і красивих служб в році.

На 50-й день після Великодня Святий Дух зійшов на апостолів у вигляді язиків полум’я. Апостоли, відчуваючи в собі божественний вогонь, прославляли Бога на невідомих їм раніше мовах.

Так вони знайшли знання, яке було необхідно для проповіді християнства по всьому світу.У свято Трійці за традицією підлогу храмів і будинків встеляють свіжоскошеною травою, ікони прикрашають березовими або кленовим гілками, а зелено-золотий колір церковних шат священиків символізує життєдайну й оновлюючу силу Святого Духа.Як пояснюють цей звичай священики, по-перше, берези та клени можуть нагадувати про діброву Мамвре, де був дуб, під яким Свята Трійця у

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA