Нео свято церковний календар

Різдво, День Святого Миколая та Благовіщення тепер будемо відзначати в інші дати: новий календар церковних свят

Сейчас читают: 808
hochu.ua

У середу, 24 травня, православна церква України затвердила реформу церковного календаря. З 1 вересня 2023 року українці відзначатимуть християнські свята за новоюліанським календарем, через що дати свят змістяться на 14 днів.

Нагадаємо, що у лютому аналогічне рішення прийняла УГКЦ. Коли ми відзначатимемо Великдень, Різдво, День Святого Миколая та інші свята?

Новий календар та розклад вже на HOCHU.ua! Читати також Трійця 2023: дата святкування, традиції та заборони Згідно з новим календарем, Різдво відзначатиметься 25 грудня замість 7 січня, Покрова Пресвятої Богородиці – 1 жовтня замість 14 жовтня, Водохреща – 6 січня замість 19 січня, а День святого Миколая – 6 грудня замість 19 грудня.Однак перехід на новий юліанський календар не вплине на дату Великодня та деяких інших свят, включаючи Трійцю.Остаточне рішення з цього питання буде ухвалено на Помісному соборі 27 липня, хоча настоятель ПЦУ, митрополит Єпіфаній, заявив, що питання вже вирішене.

Тому дивіться, як виглядатиме новий календар церковних свят. Читати також Душевні привітання на останній дзвоник випускникам 9-х і 11-х класів у віршах і в прозі Також не пропустіть найпотужніші молитви, які потрібно прочитати на Вознесіння 25 травня.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA