люди Кино Нео

Пліч-о-пліч: Каннський кінофестиваль і політика

Сейчас читают: 132
vogue.ua

Щедре фінансування, достобіса гостей, легіон зірок, кінокритиків і модних журналістів ставлять Каннський кінофестиваль на один щабель з Олімпіадою.

Цьогоріч Festival de Cannes проводять 75-й раз, ювілейний. Це ідеальний привід для того, щоб згадати його багату історію, яка стала джерелом провокацій, розплідником Nouvelle Vague, Нового Голлівуду, латиноамериканського кіно.

До того ж ця річниця дає можливість оцінити трансформації найшанованішого кінозаходу. У програмі 75-го фестивалю з’явилися нові фільми Девіда Кроненберга, Клер Дені, Джорджа Міллера, Келлі Райхардт; продуманий баланс артхаусних делікатесів зі смачним кінематографічним фастфудом («Найкращий стрілець: Маверік»; байопік База Лурмана про Елвіса Преслі).

Здавалося б, цього майже досить, щоб відірватися від неприємностей у житті. Соціально-економічних струсів. Пандемії. України.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA