ЗНО Нео

МОН думає над тим, чим замінити ЗНО у 2023 році

Сейчас читают: 740
womo.ua

Міністерство освіти і науки розглядає варіант проведення у 2023 році удосконаленого Національного мультипредметного тесту (НМТ), який стане альтернативою Зовнішнього незалежного оцінювання.

Про це повідомив профільний міністр Сергій Шкарлет. «ЗНО було і буде механізмом прозорого вступу до закладів вищої освіти. Однак в умовах воєнного стану існують перешкоди щодо його організації та проведення, а також неможливо охопити тестуванням потенційних вступників до українських закладів вищої освіти, які тимчасово перебувають за кордоном», — зазначив  очільник МОН Шкарлет.

Він наголосив, що безпекова складова та труднощі логістики не дозволяють Міністерству науки та освіти планувати проведення зовнішнього незалежного оцінювання у традиційному форматі.

Однак тестові завдання укладуть згідно з програмами ЗНО з відповідних предметів. Національний мультимедійний тест — 2023 матиме обов’язковий та додатковий блоки.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA