Нео

Історія одного фото: початок Революції на граніті за українську незалежність

Сейчас читают: 142
vogue.ua

2 жовтня 1990 року у Києві почалася низка широкомасштабних акцій ненасильницької громадянської непокори, які потім війшли в історію як Революція на граніті і стали важливим короком у здобутті Україною незалежності.

Рушійною силою Революції на граніті стали українські студенти, які не побоялися радянської влади та влаштували голодування прямо на Майдані Незалежності, який на той час називався площею Жовтневої Революції.

Більшість становили студенти з Києва, Львова та Дніпропетровська, що ще раз підтвердило єдність усієї країни у бажанні якнайшвидше звільнитися від радянських кайданів.

Вони утворили повноцінне наметове містечко та вимагали важливі для кожного українського патріота речі:– відмова від підписання нового союзного договору; – проведення позачергових виборів парламенту на багатопартійній основі; – відставка голови уряду Віталія Масола; – повернення українців строкової служби на територію України; – проведення націоналізації майна комуністичної партії.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA