До Міжнародного тижня чоловічого здоров’я, чоловіки можуть замовити безкоштовний тест на ВІЛ

Сейчас читают: 773
womo.ua

З 14 по 20 червня триває Міжнародний тиждень чоловічого здоров’я. Він покликаний підкреслити важливість здоров’я серед чоловіків та хлопчиків по всьому світу, привернути увагу до профілактичних медичних оглядів та планових щеплень.

До тижня  здоров’я чоловіки мають змогу замовити безкоштовний оральний тест на ВІЛ додому та дізнатись свій ВІЛ-статус конфіденційно протягом 20 хвилин.

Згідно даних проекту USAID HealthLink, найбільшого в Україні проекту з тестування на ВІЛ, який впроваджує БО «100% Життя», показник виявлення нових випадків ВІЛ значно більший у чоловіків віком 35-50 років (й особливо у віці 35-39 років), ніж у жінок того ж віку (~61% проти 38%).  «При цьому, аналізуючи їхню поведінку та спосіб життя, ми розуміємо, що регулярний скринінг власного здоров’я не є пріоритетом номер один.

Чоловіки набагато рідше звертаються по медичну допомогу і, на жаль, дуже часто виявлення ВІЛ відбувається вже на третій-четвертій стадії, коли стан організму дуже слабкий і процес

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA