Росія люди Instagram Telegram свято reports Росія

16 лютого — День військового журналіста України

Сейчас читают: 292
womo.ua

Сьогодні, 16 лютого 2024 року, відзначають День військового журналіста. Вперше своє професійне свято військові журналісти відзначили у 2018 році. Трагічна історія свята Зазначимо, що у 2018 році ініціатива відзначення військових журналістів мала до певної міри меморіальний відтінок, адже саме 16 лютого 2015 року неподалік міста Дебальцеве під час виконання бойового завдання загинув редактор редакції телебачення Телерадіостудії Міністерства оборони України «Бриз», капітан 3 рангу Дмитро Лабуткін, який до останнього подиху продовжував вести зйомку подій, з честю виконавши як військовий, так і журналістський обов’язок.

Дмитро Лабуткін З 2019 року цього дня вшановується не лише професійна доблесть медійників у погонах. Колеги вітають і цивільних журналістів, які були поруч із нашими солдатами в найгарячіших місцях спротиву загарбнику, і згадують полеглих, які з початком збройної агресії РФ стали до лав українського війська, аби зупинити окупанта.

Окрім Дмитра Лабуткіна, ще четверо журналістів віддали життя на полі бою. У вересні 2014 року в Новоайдарському районі на Луганщині під вогнем «Смерчів» загинув Олег Задоянчук (місце його роботи до війни — Укрінформ).

У жовтні того ж року поліг на підступах до Щастя львівський журналіст Віктор Гурняк. У 25-й бригаді ДШВ служив Олександр Черніков з Дніпра, який загинув 22 січня 2015-го, обороняючи Донецький аеропорт, а 28 лютого 2015 року в селищі Піски неподалік Донецького аеропорту загинув під обстрілом окупантів фотокореспондент Сергій Ніколаєв.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA