Джейн Гудолл Джейн Гудолл

Всесвітній день дівчат: три науковиці, які змінили світ

Сейчас читают: 1000
womo.ua

День дівчат було вперше встановлена ООН у 2012 році з метою підвищення свідомості про проблеми, з якими стикаються дівчата по всьому світу і підкреслення важливості забезпечення рівних прав та можливостей для дівчат і жінок.

Ми зібрали три видатні жінки, чия робота вплинула на світ науки. Валентина Радзимовська  Українська дослідниця біології та медицини, лікарка, засновниця української школи фізіологів та біохіміків, громадсько-політична діячка, професорка Наукову діяльність жінка присвятила вивченню фізіології, зокрема фізіології дитячого організму.

Її дослідження в цій області стали надзвичайно важливим внеском у медичну практику та догляд за дітьми. Вона докладала зусиль, щоб зрозуміти фізіологічні особливості та потреби дітей, що дозволило покращити лікування та догляд за їхнім здоров’ям.

До того ж Валентина Радзимовська провела важливі дослідження в галузі патофізіології туберкульозу, що стало ключовим для розуміння цієї хвороби та розробки методів лікування.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA