пост дата традиції

Успенський піст 2020 – коли буде, що можна їсти, як постити

Сейчас читают: 740
liza.ua

Успенський піст в Україні в 2020 році починається Медовим спасом — 14 серпня і закінчується великим святом Успіння Пресвятої Богородиці 27 серпня.

Пропонуємо дізнатися, які існують традиції Успенського посту, як треба поводитися в цей час, а також, які продукти повинні бути на столі в цей період.Цікавий факт: тривалість, а також дати і завершення Успенського посту постійні, вони не змінюються.

Щорічно піст починається 14 серпня і закінчується 27 серпня і триває рівно два тижні.Успенський піст, якого дотримуємося ми, а також дотримувалися наші діди і прадіди, був встановлений під час Константинопольського собору (1166 рік), на честь церковного свята Успіння Пресвятої Богородиці.

Слово «успіння» означає «заснути» («засипати»). Так було прийнято називати мирну, спокійну кончину, яка зовні нагадує відхід до сну.Вважається, що в єстві Діви Марії, непорочному зачаттю Нею Сина Божого перемагали сама природа та природний хід речей земного світу.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA