місто Софія Нео місто Софія

Софія Ротару – наша ікона стилю із 1970-х

Сейчас читают: 426
vogue.ua

7 серпня 75-річний ювілей святкує Софія Ротару – народна артистка України, виконавиця гіта "Червона Рута" та просто одна з найвідоміших жінок нашої країни.

Нам же особливо цікаво розглядати її архівні фотографії. Юність артистки як раз припала на сімдесяті – одну з найбагатших і найрізноманітніших fashion-декад ХХ століття, сильно вплинув на яку саме етнічний одяг.

Любила його і Софія Ротару, але для юної уродженки Буковини тоді це було чимось природнім, а не гонитвою за модним трендом. "У студентські роки я важила 47 кг про зрості 170 сантиметрів, тому дозволяла собі експериментувати з будь-якими модними тенденціями – на моїй тендітній фігурі все сиділо чудово, – згадувала Ротару в одному з інтерв'ю Vogue UA. – Любила міні-спідниці, носила сукні А-силуету – теж дуже короткі, що викликало несхвальні погляди стареньких на вулиці.

З особливим задоволенням носила комплект: джинсовий костюм і розшита блуза – це було зручно та модно. Модні речі на той час дістати було складно – як правило, ми привозили їх із гастролей чи шили.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA