вышиванка Нео вишиванки

Що таке рукав'янка або як виглядають найкрасивіші вишиванки

Сейчас читают: 329
vogue.ua

Рукав'янка, рукав’єнка, рукавівка – жіночка вишита сорочка з довгими, пишно оздобленими рукавами. Це чи не найкрасивіший вид вишиванок, які існують в Україні.

Разом з етнографинею, колекціонеркою стародавнього українського одягу, галеристкою та дизайнеркою Роксоляною Шимчук (до речі, саме вона консультувала KALUSH Orchestra щодо образів на Євробаченні) розповідаємо, що треба про них знати.

Рукав'янки можна побачити наживо в Музеї Гуцульщини в Коломиї. Тут зберігається кілька екземплярів кінця ХІХ-початку ХХ ст. Опис сухий та стислий: "Сорочка жіноча пошита з домотканого полотна, тунікоподібного крою, з довгими пришивними рукавами.

Вишита червоними, синіми, жовтими бавовняними нитками, технікою «кучерявий шов». Три ряди узору вуставки заповнені «розетами» у восьмикутному обрамленні, між рядами потрійні кольорові декоративні шнурки.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA