Ватикан Росія місто Франциск Папа Римский Ватикан Росія місто Франциск

Папі Римському подарували фрагмент російської міни

Сейчас читают: 461
womo.ua

Як повідомляє прес-служба УГКЦ, глава церкви Святослав Шевчук  вперше з початку повномасштабної війни Росії проти України приїхав до Рима, щоб «принести до серця християнського світу біль і страждання українського народу».

Папа Франциск під час розмови висловив свою близькість із багатостраждальним українським народом та запевнив, що перебуває поруч із ним у молитві та конкретних діях.  «Війна в Україні явно колоніальна і пропозиції миру, які надходять до нас із РФ, – це ніщо інше, як пацифікація колонії.

За ними стоїть заперечення права на існування українського народу, його історії, культури та, зокрема, церкви. Вони несуть у собі заперечення самого права на існування Української держави, визнаної міжнародною спільнотою з її суверенітетом та територіальною цілісністю.

У російських пропозиціях миру поки що відсутня будь-яка предметність для діалогу», — заявив глава УГКЦ. Святослав Шевчук поділився особистими свідченнями побаченого під час пастирських візитів до парафій в центрі, на сході та півдні України – територій, які найбільше постраждали від російської агресії.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA