Латвия Люксембург Євросоюз Росія місто Франциск президент ЛГБТ ЛГБТК кар'єра Латвия Люксембург Євросоюз Росія місто Франциск

Новообраний президент Латвії став першим відкритим президентом-геєм у ЄС

Сейчас читают: 905
womo.ua

Новим президентом Латвії став Едгарс Рінкевичс — багаторічний міністр закордонних справ, який є першим відкритим геєм на такій посаді в Європейському Союзі.

Про це повідомляє Bloomberg. Зазначається, що за кандидатуру Рінкевичса віддали 52 голоси зі 100. Рінкевичс з 2011 року обіймав посаду міністра закордонних справ.

Він зробив камінг-аут у 2014 році та став першим політиком в історії Латвії, який відкрито заявив, що він гей. Читайте також: Папа Римський Франциск розповів, що думає про аборти, секс, порно та ЛГБТ Едгарс Рінкевичс також став першим відкритим геєм серед президентів країн ЄС.

До цього в країн-учасниць Європейського Союзу були відкриті геї лише серед премʼєр-міністрів. Наприклад, премʼєр Ірландії Лео Варадкар або Люксембурга Ксавʼє Бетель. Читайте також: Матері українського ЛГБТ+ військового погрожували через діяльність сина: подробиці Також видання додає, що політик підтримував допомогу Україні з початку повномасштабного вторгнення РФ.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA