Статьи по теме
люди жертва Нео

Релігійний фанатизм

Сейчас читают: 653
psy-practice.com

Отже, почнемо вслане з того, що це таке - Релігійний фанатизм - це крайня ступінь захоплення релігійною діяльністю зі створенням з неї культу, поклонінням і розчиненням в групі однодумців.

Крім релігійного, існують інші поширені варіанти фанатизму - політичний (партійний), спортивний, музичний та т.д.. Звернення до давніх релігійних культів характерно для кризових моментів історії країни.

Так, на Кубі під час гострої кризи 1992-1993-х років повсюдного поширення набули давній культ і чорна магія африканського народу йоруба, і тоді Фідель Кастро та інші вищі особи держави стали з'являтися в білих шатах і здійснювати обряди релігійного обмивання і очищення від всяких гріхів .

Тоталітарне суспільство приписує вождям магічні властивості, щоб сподіватися на них. Членами релігійних фанатичних груп стають залежні особи, нездатні брати на себе відповідальність за своє життя і відчувають себе впевнено лише в групі, що веде сильний лідер.

Об этом же в других изданиях
Показать ещё
Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA