місто Лондон місто Токіо місто Сан-Франциско Искусство украинские художники предметы искусства місто Лондон місто Токіо місто Сан-Франциско

10 шедеврів художника Олександра Богомазова

Сейчас читают: 208
vogue.ua

7 квітня 1800 року в Ямполі Сумської області народився Олександр Богомазов – один з найяскравіших українських художників. Олександр Богомазов — український Пікассо, лідер вітчизняного авангарду, художник-новатор, автор численних полотен, виставлених у музеях і приватних колекціях Лондона, Нью-Йорка, Венеції, Цюриха, Токіо, Сан-Франциско та інших міст.

Олександр Богомазов увійшов до історії українського мистецтва як один з основоположників національного кубофутуризму. Він був видатним художником, талановитим учителем і теоретиком.

Український майстер у своєму трактаті «Живопис і Елементи» зробив цінний внесок у визначення нової форми в мистецтві XX століття.

У своїй роботі він кинув виклик художникам і глядачам, які не хотіли визнавати закони революційного розвитку мистецтва й критикували його..

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA